Med udgangspunkt i et stærkt fundament af sidste sæsons 1. holdstrup, koblet med forstærkninger fra AaB, Svenstrup og Hjørring ser Aalborg Flyers 1. hold ud til at være et hold, der kommer til at lege med i den sjove ende af tabellen den kommende sæson i 1. division.
Med ny træner, i form af rutinerede Claus Bak, er der også kommet et nyt spilsystem til klubben. Et system som allerede har båret frugt i form af to sejre i træningskampe over henholdsvis Trekroner fra 2. division og divisionsrivalerne fra Hjørring Hawks. Derudover er det også blevet til et hæderligt nederlag til AaB’s ligamandskab.
Truppen består pt af 15 markspillere og 2 keepere, så der er masser af kamp om pladserne på holdet. En kamp som har manglet de sidste par sæsoner hvor truppen, grundet skader, ofte har været vældig amputeret.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Det meste af holdet fra 2015/2016 sæsonen
Det meste af holdet fra 2015/2016 sæsonen

I morgen leder Claus Bak for første gang trupperne i kamp i 1. division – i hvad der formodes at blive en tæt og spændende kamp mod et ofte meget svingende Blackhawks 2 mandskab. Et hold, som man aldrig rigtig ved hvad stiller med – men med garanti har spillere af høj individuel kvalitet.
Claus’ fokus de sidste 1½ månedes tid har dog været på Flyers’ defensive positionering, hvilket må siges, at være opskriften på vores succes. Krydret med erfarne målmænd og et benhårdt løbearbejde er holdet af sådan en støbning, at det spillemæssige niveau ikke er set på disse højder siden Flyers’ velmagtsdage i 90’erne.
Flyers’ 1. hold glæder sig til at vise, at klubben ikke blot blomstrer i bredde-/og ungdomsarbejdet, men også på det højeste niveau hos herrerseniorne. Det er en fornøjelse at se hvordan spillere, som i mange år har været solide divisionsspillere frem mod denne sæson har fundet et ekstra gear frem, selvom de fleste dåbsattester ikke just tegnede til, at dette kunne være muligt.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Fra venstre: Holdleder Jonathan Bruun, cheftræner Claus Bak, assistenttræner Martin Kristoffersen
Fra venstre: Holdleder Jonathan Bruun, cheftræner Claus Bak, assistenttræner Martin Kristoffersen

Vi har spurgt træner, Claus Bak om et par ting, ledende op til hans første officielle debut som træner i klubben:
1. Hvordan ser du truppens nuværende potentiale ift. det Flyers’ mandskab du mødte sidste sæson som modstander, da du var i Svenstrup?
Det er ret svært at sammenligne holdet i år og sidste år, ud fra de 3 kampe jeg spillede mod dem sidste sæson. Det er jo stort set de samme spillere, men med lidt færre skader end sidste år, så det kommer vel an på om det nye spilsystem kommer til at fungere… det må tiden vise
2. Vi ved ikke så meget om Blackhawks niveau – udover det faktum, at de sidste sæson spillede lige op med Flyers’ og lå fuldstændig lige i bunden af tabellen. Hvad har du af forventninger til kampen i morgen?
Jeg vil altid gerne tro på at vi kan vinde, så derfor forventer jeg naturligvis en sejr i morgen. Men jeg synes faktisk det er mere vigtigt at vi overholder de aftaler vi har, og følger den nye spillestil. Jeg vil hellere se at det lykkes, end at vi vinder en kneben sejr med den gamle spillestil.
Jeg ved jo godt at det tager tid at vende sig til det nye spillesystem, og derfor tror jeg også det er vigtig at vi har tålmodighed i forhold til det, da jeg samtidig tror på at det er det bedste på lang sigt.
3. Der er blevet rykket godt rundt i bussen efter du er kommet til som træner, bl.a. med et nyt spilsystem, som har skulle implementeres fra dag 1. Hvordan føles det at stå med en så, lad os kalde det, ustruktureret træningskultur, og skulle komme til som ny udefra og sætte ting i systemer?
Jeg ved ikke rigtigt hvordan den tidligere træningskultur var, da jeg jo ikke rigtigt var ude og opleve den. Jeg ved hvordan jeg gerne vil have tingene, og det er klart at hvis jeg skal være træner, så skal det langt hen ad vejen være på mine vilkår.
Men for mig har det ikke rigtigt virket som en omvæltning og jeg føler ikke at der har været problemer med den måde jeg gør tingene på.
4. Vi snakker sjældent forventninger til præstationer i Aalborg Flyers, da det ikke er en del af vores kultur at forvente resultater, men vi søger alligevel optimale sportslige resultater. Kan du benævne, hvad du tænker er de primære mål for holdet at opnå i indeværende sæson?
Målet er at få implementeret der nye spilsystem, og jeg kan se at der er nogle løbemønstre som kræver tid at få ændret. Derfor vil jeg ikke ret gerne snakke om forventninger til resultater, før jeg kan se hvor langt vi er i forhold til spilsystemet.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.