Efter sidste uges kamp mod Svenstrup blev udsat på ubestemt tid, lever Flyers’ winning streak endnu. Og med endnu en sejr i rækken, i dagens hjemmekamp mod et svækket AaB 3 mandskab, kunne Flyers se sig selv kravle op på 4. pladsen i 2. division nord, á point med 3. pladsen Hjørring Hawks.
Flyers stillede op i stærkeste mulige opstilling, på trods af at både Long Dinh Cung og Casper Christensen torsdags måtte melde henholdsvis  afbud og udgå til træning med knæproblemer. Flyers er fortsat uden Martin Kristoffersen og Jonathan Bruun, det er endnu uvist om nogle af de to bliver klar til resten af sæsonen. De er ude med henholdsvis et brud på anklen og overbelastningskade i lysken. Martin er dog tættest på, af de to, til at være tilbage i Flyers’ trøjen.

Dagens kamp blev i store træk spillet på Flyers’ præmisser, med bolden meget af tiden nede i AaBs defensive zone, man kan dog ikke sige, at der rent chancemæssigt var den store forskel på de to mandskaber.
1. periode var kun 4.30 minutter gammel da Long Dinh Cung, dagens målhelt for Flyers scorede dagens første mål. Mads Schroll sendte et hårdt skud afsted som reddes af målmanden, der gav en retur ned for fødderne af Long, der i andet forsøg får skovlet bolden over stregen. Skidt forsvarsspil af AaB, men god placering af Long, der i dag var meget mere målsøgende end tidligere set denne sæson. AaB fik 5 minutter senere reduceret til 1-1 pga. en opdækningsfejl i forsvaret. Et lidt ærgerligt mål, som helst ikke burde gå ind. Long (assist Morten Schroll) er dog manden der skaber periodens resultat da han med 50 sekunder tilbage, får lagt et baghåndsskud ind bag AaBs målmand. Kort forinden havde Mike Grunnet haft flere store redninger for Flyers, hvilket var vigtigt i en lidt kaotisk periode for Flyers mandskabet.

I 2. periode var der rykket lidt rundt i kæderne. Bl.a. kom Anders Høyer ind (kom ind i slutningen af 1.) efter at have været væk det meste af december og januar måned, og gjorde en god figur. Derudover kom Andreas Bang også ind efter at have måtte komme senere til kampen grundet arbejde.
Det gjorde dog ikke den store forskel på spillet, da Flyers fortsatte det flotte angrebsspil fra 1. periode. Holdet var i lange træk spilstyrende. AaB prøvede dog af flere gange med højt pres, men i de fleste situationer løste Flyers det med lange bolde, som vores forwards var hurtige til at opsnappe, hvilket skabte farlige situationer i AaBs ende. Det tvang AaB ned i en mere afslappet udgangsposition.
Perioden var knap 2 minutter gammel da Long fuldendte sit hattrick, denne gang med en fiks skud variant, som kun Long mestrer. 3-1 gjorde han det til, og man kunne mærke at AaB var ramt allerede tidligt i perioden. Flyers var skarpe i deres offensive spil i dag, og fik skabt masser af plads til hinanden. Det udnyttede Michael ”Bager” Larsson til 4-1 (assist Morten Schroll), her fik Bager al tid i verden inden foran mål, da hårdt arbejde af kæden virkelig viste at betale sig.
Det blev også 5-1 i tiden 32.42. Long var ramt af sidestik, hvilket betød en omrokering i opstillingen og Frederik Larsen op på en wing for første gang, ja måske nogensinde? Han lavede først en flot assist til Dennis Sørensens mål. Kort tid efter fik ”Frede” fejlagtigt underkendt et mål for at stå i feltet, han havde dog skudt til bolden inden han bevægede sig derind, men alle ved jo at Frede er en vanvittig hurtig spiller, så ikke så mærkeligt at dommeren ikke kunne følge med i den situation.
AaB fik dog kort inden periodepausen reduceret da kludder i udskiftningerne efter et powerplay kostede fokus hos Flyers. Et dumt mål, der viser hvor vigtig tydelig kommunikation er.

Flyers gik dog ind til 3. periode med hovedet højt, og et fælles mål, om at prøve at vinde en kamp på hjemmebane uden at være ved at smide det hele væk til sidst. Det startede godt, da Frederik Larsen – fortsat på wingen – fik det mål han blev snydt for tidligere og kunne gøre stillingen til 6-2 til Flyers med 17 minutter tilbage af kampen.
Spillet blev noget kaotisk og ufint i 3. periode, og det udnyttede AaB. De fik reduceret til 6-3 med lidt over 10 minutter tilbage af kampen. Et mål hvor de defensive markeringer fejlede på en frislagskombination hvor en AaB spiller ender med at stå hel fri foran vores kasse – Mike var chanceløs.
Sådanne fejl må ikke ske, men ak, det gjorde det igen til stillingen 6-4. På trods af en 5 minutters til AaB, ender det med at de får scoret i deres undertal. Endnu et frislag. Denne gang sidder muren ikke sidder ordentligt, og en drilsk skud mellem spillerne i muren snyder Mike fuldstændigt. Flyers er dog ikke slået ud, og man føler stadig at man har overtaget i kampen på dette tidspunkt, hvor der er fire 4 minutter tilbage.
Man får ro på defensiven og sørger for lange bolde og sikkerhed når det er nødvendigt. Det viser sig at være en god investering, da Chris Conradsen (assist Dennis Sørensen) på en flot spilvending ender med at kunne banke bolden ind til kampens slutresultat på 7-4.
Det blev aldrig rigtig farligt i slutningen af kampen, nok fordi at AaB kom med 7 markspillere, hvilket ligemeget kondi, må betyde, at man ikke har den store luft i de sidste par minutter til at ligge det tryk som kræves for at man kan trække en sejr i land.

Der blev lavet mange fejl defensivt i dagens kamp, men tilgengæld var offensiven oppe på et højere niveau end tidligere. Det er som om, at holdet er gået fra at være defensivt velfunderet og offensivt skidt, til nærmest omvendt. Det hænger nok sammen med de store udskiftninger af spillere der har været på de forskellige pladser i denne sæson. Heldigvis viser i dag, at bredden i truppen, er det som gør at vi kan være med mod alle modstandere.

Næste kamp er den 14. ude mod Hjørring Hawks, den direkte kamp om 3. pladsen i divisionen, som må siges at være det ypperste resultat Flyers kan opnå denne sæson med Frederikshavn og Svenstrup soldt på 1. og 2. pladsen.
Det spil som vores mandskab har vist de sidste par kampe, gør at vi trygt tør stole på, at næste sæson i 1. division, bliver en af de bedste spillemæssige sæsoner i Flyers historien.
Holdopstilling m. point og udvisninger:

C #92     Morten Schroll, 0+2
G #4       Dennis Syska
G #60    Mike Grunnet
#3           Dennis Sørensen, 1+1
#7           Mads Schroll
#11         Casper Christensen
#17         Frederik Larsen, 1+1
#23         Thomas Krogh
#40        Michael Larsson, 1+0
#43         Lars Abildtoft,
#44        Chris Conradsen, 1+0
#46        Anders Høyer
#47        Andreas Bang,
#85        Long Dinh Cung, 3+0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.