Det må være status på kampen mod Hjørring i går efter at Flyers endte 18 minutter i straffeboksen, hvilket skæbber godt i bødekassen!
Nu er formålet med et kampreferat, heldigvis ikke, at diskutere de faktorer man som hold ikke kan gøre noget ved. Men lad os blot sige ét; vi har sjældent oplevet et Flyers hold, der ikke laver svinestreger eller spiller specielt hårdt få så mange udvisninger.
Men det vi kan konstatere, ift. en ren subjektiv vurdering af egen præstation er, at vi spiller et forbandet godt undertal! 1-1 blev resultatet heri, bl.a. vandt vi en sekvens på næsten 6 minutters undertal (noget af det 3 mod 5) 1-0 over Hjørring. Så monstro de ikke har powerplay på deres træningsprogram i den kommende uge?
Noget andet vi kan konstatere er, at Flyers’ 1. hold ligesom sidste sæson rent fysisk mangler noget. Fordi 9 markspillere afsted, hvor den ene er netop flyttet op fra 2. holdet og en anden er lånt af 2. holdet, til en så vigtig kamp som mod Hjørring, der er en af de hold vi måler os med i divisionen, tyder på en skadesfrekvens der er ude af kontrol. Og når flere af de raske spillere så endda også går rundt med snarligt emergerende skader – ja så tegner det til at denne 22 kamps sæson bliver vældig op af bakke.
Vi står i en situation, hvor vi rimelig nøgtern må anskue vores position som hold værende det mindst teknisk- og pasningsstærke hold i divisionen. Det kan man så opveje med hård fight og et godt taktisk grundfundament. Men når førnævnte problemstilling medfører 9 markspillere til kamp og nye spillere ind udefra = aldrig samme kæder. Så er det, at det bliver lidt svært at opnå de ønskede resultater. Man kan næsten sige, at vores dyder som hold bliver udvisket i den konstante forandringsfrustation. Ingen ved hvor de har hinanden, og ingen tør derfor stole på hinanden!
Her efter sæsonens første 5 kampe / nederlag – kan vi anskue, at vi med 3 kampe i streg de næste tre uger mod divisionens tophold, umådeligt kommer til at ligne et decideret bundhold.
Men når det så er konstateret, så skal vi kigge lidt på, hvad kan vi så uddrage af dette?

Vi kan vælge at påtage os bundholdsmentaliteten, begynde at definere vores spil ud fra en kompakt defensiv og blot køre kontraer når modstanderen giver os mulighed for dette. Denne taktik vil højst sandsynligt medføre mindre nederlag, men ak, nok højst sandsynligt stadig nederlag.
Den anden mulighed, er at vi stiller os med forføderne i gulvet og moser på med det vi nu engang har. Lidt ala kampen i weekende mod Hjørring. Vi har ikke meget at skyde med, men vi gav den hvad vi havde, hvilket jo også medførte at vi i flere momementer af kampen blot var bagud med to mål og snildt kunne, med det rigtige held, havde vendt kampen i vores favør. At vi løb tør for kræfter i 3. periode er jo så hvad det er, men når Hjørring ligesom os stiller 9 markspillere til kamp, kan vi ikke gå ind og bruge dette element som undskyldning. Vi kan jo blot konstatere, at vi fysisk ikke er hvor vi skal være på nuværende tidspunkt!
Dertil skal lægges at ”tonse-floorball” som i mange år har været Flyers’ varemærke er en utrolig energikrævende form for floorball, da man ikke bruger taktisk snilde og de simple pasninger som element, men i stedet kører på lykkeridderhjulet.
Når vi i de første par kampe i denne sæson har spillet med det, man vidst bedst kan kalde en afventende tilgang, til floorball – altså førstnævnte position, har det ikke medført andet end trælse nederlag, hvor vi ikke har følt os sportsligt i stand til at hamle op med modstanderne – når vi endelig er kommet bagud, har vi ikke momemtummet til at trække os tilbage i kampene.

Er tiden nu til, at vi går tilbage til den slags floorball som vi er bedst til? I Hjørring havde vi momenter af højt presspil, som tydeligvis stressede Hjørrings defensiv. Og når vi på nuværende tidspunkt alligevel ikke er i stand til at mønstre en stabil offensiv eller kontinuitet i vores spil, er det så tiden til at sige – nu spænder vi hesten for vognen og begynder at løbe i stedet for at gå? Forhåbentligt kan vi redefinere vores position efter de 3 svære kampe mod divisionens tophold – derefter må vi se, hvor vi ligger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.