Den lille by Jerup med 591 beboere, blot 30 kilometer fra Danmarks nordligste punkt, lagde rammerne for ”storbysnuderne” fra Aalborg Flyers 3. sejr i stribe i 1. division Nord.
For folk der ikke har oplevet Jerups skolehal en kold vinteraften før; så kan den bedst beskrives som værende ligeså kold som temperaturen uden for. Med den eneste forskel, at det ikke blæser i hallen.
Tilføjet et stenhårdt betongulv så er dette sted et mekka for sportsskader!
Men på dagen var det et ”retur” fra skader, som var et af de store højdepunkter idet Martin Kristoffersen, sidste sæsons topscorer, høstede 2+1 i Flyers 5-2 sejr.

Det var dog ikke Martin, der endte som kampens spiller. Da endnu en brandindsats af Martin Knudsen i målet (mest i 1. periode, hvor der var indianerfloorball), samt en kæmpe fighterindsats af Dennis ”Gunslinger” Tony, krydret med et flot baghåndsmål, var de to spillere som løb med MoTM titlen denne onsdag aften. Dog faldt der stemmer på 8 ud af de 12 aktive spillere, hvilket tyder på en bred fordeling af kvalitetsarbejde i dagens kamp.

På trods af en skidt 1. periode rent scoringsmæssigt (0-0), virkede Flyers’ mentalt ovenpå og havde en særdeles professionel attitude ift. opgaven. Der burde ellers have været rigeligt med nerver, da et nederlag var lig sidstepladsen i divisionen og en sejr lig 4. pladsen, kun ét point fra Hjørring.
1. periode foregik på Jerups præmisser, i form af indianerhockey, lange bolde og masser af fejlpasninger, som blev til farlige spilvendinger. Dette foregik dog i begge retninger, og frustrationen var tydelig hos nogle af Flyers’ normale goalgetters, da der ikke var tur i staven i dag.

2. periode blev opløftende af en hel anden karakter. Det startede allerede efter lidt over et minut. I klassisk Martin Kristoffersen karakter, står han det helt rigtige sted efter en ripost, og får prikket den over stregen. Holdets nytilkomne og rutinerede back Michael Lykke stod for assisten, iform af skuddet der gav riposten.
Det blev også til 2-0 ved Kristoffersens stav. Denne gang var han, Tony og Rømming i 3 mod 1 situation mod Jerups mål, og efter Jerups keeper klarede første forsøg stod Martin igen det rigtige sted ved nedfaldsbolden. Denne gang fik Frederik Rømming assisten.
3. mål var fra samme kæde. Ud af ingenting kommer Dennis Tony og med en lækker baghånd klasker han bolden ind bag Jerup keeperen (ass. Martin Kristoffersen). På nuværende tidspunkt var der gået 14 minutter af 2. periode, og det havde været rent Flyers’ bold.
Det blev også 4-0 kort derefter, da Morten Schroll tog opskriften fra søndagens mål i Svenstrup og gentog dyden. Igen blev en masse offensiv trafik udslagsgivende, da visionen fra Jerups målmand var minimal, så Schrolls listige skud fandt vej til bagnettet.
Kort inden perioden sluttede fik Jerup reduceret til 1-4, men på dette tidspunkt føltes sejren solidt på vej.

Aalborg Flyers er dog ikke vant til at vinde kampe, hvilket logisk medfører at man prøver at forpurre tingene for en selv. En masse interne skænderier undervejs i kampen, og ligegyldige diskussioner med dommerne fjernede unødigt meget fokus fra kampen. Så hvad der kunne have været en sportslig magtdemonstration, blev istedet overlevelse, så Jerup ikke blev lukket tilbage ind i kampen.
Flyers får dog holdt diskussionerne internt, selvom det er tæt på udvisninger for brok, og det lykkedes flot, skadede Kristoffer Pedersen, at agere træner i dagens anledning. Fra bænken fik han ro på tropperne og sat fokus på at trille bolden rundt så sejren kunne komme i hus.
Da Jonathan ”Zlatko” Bruun, assisteret af Rune Bøgedal gør det til 5-1 med 9 minutter tilbage af kampen faldt der yderligere ro på, da sejren nu tydeligt var inden for rækkevidde.
Jerup formåede dog at skabe en smule spænding med kampens sidste scoring til 5-2 med under 3 minutter tilbage, men da Jerup efterfølgende tager en 2 minutters udvisning med 2 minutter tilbage af kampen, og yderligere én med 1 minut tilbage. Så kunne Flyers nemt køre bolden rundt i egne rækker de sidste par minutter.

Det var en solid Flyers’ sejr, og især set i lyset af, at dette var en dag hvor der ikke var tur i spillet, pasningerne ikke sad, markeringerne var løse og afslutningerne elendige.
Det var også rart at se andre og nye spillere tage ansvar for resultatet. Holdet var uden topscorer Chris Conradsen idag, og måske hans fravær påvirkede kædemakker Thomas Krogh, der ej heller fik lavet point.
Men med flere spillere stemplende ind i det offensive og defensive spil, så står headcoach Bak over for en svær opgave med at sætte kæderne fremadrettet.

Næste kamp bliver fredag i næste uge, kl. 19:00, mod Strandby Elling, i sæsonens sidste opgør de to hold imellem.
Forhåbentligt kan Flyers’ holde det høje niveau og tage endnu en skalp i divisionen!
Holdopstilling m. point og udvisninger

Nr Navn Point Udv. Min MoTM stemmer
C #23 Thomas Krogh 0 0 0
G #56 Martin Knudsen 0 0 3
C #60 Mike Grunnet (R) 0 0 0
#3 Dennis Tony 1+0 0 3
#5 Claus Bak 0 0 0
#42 Martin Kristoffersen 2+1 0 1
#49 Michael Lykke 0+1 0 2
#52 Lars Abildtoft 0 0 0
#62 Rune Bøgedal 0+1 0 1
#71 Frederik Rømming 0+1 0 0
#73 Jonathan Bruun 1+0 0 1
#92 Morten Schroll 1+0 0 1
#99 Jens Abildtoft 0 2 2

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.