På trods af fremragende fight og en solid defensiv indsats kunne Aalborg Flyers ikke lukke ned for den buldrende frederikshavnske offensiv i 3. periode.
En kamp der ender med et 5-12 nederlag til Frederikshavn Blackhawks 3, der vist bedre kan betegnes som Blackhawks Oldboys med spillere som Kim Haagesen, Steffen Højbjerre og Thomas Lodberg.
Det var dog også en kamp som viste træner Jonas Kjær, at hans hold er besiddende at en masse drivkraft og at der er flere tangenter at spille på når profilerne melder afbud. Til dagens kamp var Flyers, hårdt ramt af skader og afbud bl.a. fra sidste sæsons topscorer Casper Christensen (lysken), kaptajn Jesper Frederiksen (akillessenen), Mads Schroll (ikke klar igen efter skaden i AaB kampen) og Stefan Broé (blevet syet). Derudover manglede Michael Ødegaard og 1. målmand Mike Grunnet pga. arbejde. Sidstnævnte må siges, at have en stor betydning i sådan en kamp, selvom hans afløser Bent Ole Jensen stod langt over vanlig evne i kampen. Desuden var Long Dinh Cung selvfølgelig heller ikke med, da han udsidder sin 1+4 matchstraf for, at have skubbet en modstander. Long er tilbage i hjemmekampen den 7. december mod Blackhawks 4.

Det betød 1. holdsdebut til to nye spillere, Christian Olsen og Bo Møller Jensen, begge er ligesom Michael Ødegaard kommet til klubben fra midlertidigt lukkede Dronninglund Blacksheeps. Derudover fik Jens Abildtoft sin første kamp for 1. holdet denne sæson.
1. periode bestod primært af Blackhawks boldbesiddelse i mens at Flyers stod en solid defensiv. Desværre for Flyers fik frederikshavnerne scoret flere lidt tilfældige mål, og man måtte derfor se sig bagude 0-4 efter perioden. Aalborg Flyers stillede i dagens anledning op i en 1-3-1 opstilling for, at lukke helt ned for det stærke frederikshavnske pasningsspil, samt kunne lave nogle hurtige spilvendinger.

Det lykkedes rigtig godt i 2. periode, hvor Flyers klart var det bedste hold i en periode, der bl.a. bød på to stolpeskud og flere fremragende offensive bedrifter. Det første Flyers mål i perioden, til stillingen 1-5, blev scoret af Bo Møller (assist Christian Olsen), og dermed har Bo som den eneste denne sæson scoret mål på båd 1. og 2. holdet. Det tog desværre kun 25 sekunder før Frederikshavn igen scorede. Perioden endte 2-2, og det ved det sidste mål af Flyers. Med 6 minutter tilbage af perioden senere scorede Thomas Krogh sit første mål i sæsonen. I torsdags trænede holdets backs dybe pasninger, hvilket vist var rigtig godt for Dennis Rasmussen, der får sendt Krogh flot fri i dybden, og Krogh svigter ikke alene med målmanden.
I starten af 3. periode får Flyers reduceret til 3-6, dette ved at Bo Møller finder en fri Jonathan “Zlatko” Bruun inde foran Frederikshavns mål og han scorer uden problemer. Desværre var Flyers blevet reduceret til 9 markspillere i 3. periode da Morten Schroll ….

 

skulle til 80 års fødselsdag. Da kræfterne samtidig løb op begyndte den fysisk hårde 1-3-1 opstilling. at vakle. Samtidigt med at Frederikshavn havde luret, en ellers stærk spillende, Boj’s svagheder i målet. Med 14 minutter tilbage af kampen begyndte Blackhawks at sætte det ene nemme mål ind efter det andet, men selv da stillingen er 3-10 giver Flyers ikke op. Holdet fighter videre, og når man snakker fight så kommer Dennis ”Dunze” Rasmussens navn hurtigt på folks læber. Dunze viser vejen og med et øksehug fra midten af banen (assist Jens Abildtoft) får Dunze rykket den helt op i krogen. Med 2 minutter tilbage af kampen får Flyers powerplay, som ellers tidligere i kampen var blevet udnyttet til at give Frederikshavn et mål på straffeslag. Denne gang blev pasninger dog noget bedre. Krogh fik fx lavet en førstegangsaflevering (ja, jeg ved godt det lyder utopisk, men den er altså god nok!), noget han burde prøve at gøre lidt oftere, da det kan føre til mål, ligesom her i kampen hvor Dunze får prikket bolden over stregen til stillingen 5-10. Frederikshavn scorer til sidst i kampen to mål til den endelige stilling 5-12, men resultatet var på dette tidspunkt irrelevant for Flyers.

Det handlede om at lure modstandernes svagheder ift. næste gang de to hold skal mødes og Flyers forhåbentligt kan stille op i en noget stærkere opstilling. Der er i hvert fald ingen tvivl om at frederikshavnerne ikke undervurdere Flyers næste gang de to hold mødes. Flyers-holdet kan også se stor ære i en flot kamp mod et hold, som er bedre end alle de 1. og 2. divisionshold man ellers har mødt.

Holdopstilling med point og udvisninger

#1 Bent Ole Jensen
#17 Frederik Larsen
#23 Thomas Krogh (1+1)
#40 Martin Kristoffersen
#43 Christian Olsen (0+1)
#44 Lars Abildtoft
#46 Bo Møller (1+1)
#48 Jens Abildtoft (0+1)
#50 Dennis Rasmussen (2+1)
#73 Jonathan Bruun (1+0, 2 min)
#92 Morten Schroll (2 min)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.