For første gang i denne sæson lykkes det Aalborg Flyers at vinde en kamp efter 60 minutters spil. Det skete da man lørdag aften gæstede AaB Hallen på Hornevej, til kamp mod AaB’s blandede bolcher. Det var en broget flok, AaB havde med; U17, U19, dame-liga, 2. hold og liga spillere var truppens sammenblanding.
Den lidt uortodokse holdsammensætning fik desværre Flyers et gear ned i forberedelserne. Fordi kønt var spillet ikke just fra start af kampen, og det blev aldrig nogen speciel seværdig floorball-kamp.
Til lørdagens kamp var holdet fortsat uden kaptajn Jesper Frederiksen som døjer med at være blevet en gammel mand, samt Mike Grunnet der pt. er i gang med at etablere sig en politisk karriere (god, save us all!). Derudover sidder Long Dinh Cung stadig ude med karantæne.
Udover det var Flyers i stort set stærkeste opstilling, og kampen igennem var de blå flyvere også dominerende, og kun utrolig uskarphed foran målet fra flere af forwards’ene medførte, at det gik hen og blev en tæt kamp. Fra AaB’s side var det primært de to tidligere Legends spillere Jens Hagbarth og Mikkel Lønvig, der fik lov at spille sig igennem den solide Flyers defensiv.

Første periode var kampens dårligste for Flyers. Niveauet fra de sidste mange træninger var ikke tilstede og meget få ting lykkedes for holdet. Martin Enggaard fandt dog i det 8. minut en fri Frederik Larsen foran AaB målet og Frede kunne score sit 1. (og ikke sidste) mål i kampen. 4 minutter senere får AaB dog udlignet til 1-1. Spillet bliver roddet og der bliver aldrig rigtig fundet et ordentligt tempo i perioden.
Træner Jonas Kjær besluttede i pausen, at der skulle gøres noget ved det dårlige spil, og lavede nogle rotationer i kæderne, hvilket gav bonus. Spillet blev pludselig meget mere på Flyers vilkår, og et flot pres-spil medførte at de unge AaB backer blev usikre på bolden. Det udnyttede Thomas Krogh til at tage førringen halvvejs igennem 2. periode. Hvor han scorede til 2-1 (uassisteret). Flyers har flere flotte chancer i 2. periode, men som sagt var uskarpheden bare for stor i kampen – der skal virkelig arbejdes på skudsekvenser til træningen fremover, da det var alt andet end godt i denne kamp. AaB får med 3½ minut tilbage af perioden igen udlignet, nu til stillingen 2-2.

Flyers holdte sin høje kadence og spillede på sine egne præmisser, hvilket AaB ikke er i stand til at dæmme op for. Der stod i starten af 3. periode Flyers på det meste, og allerede efter 2 minutter gør Frederik Larsen (uass.) det, omend lidt heldigt, til stillingen 3-2. Flyers fortsætter det gode spil og Mads Schroll får i det 45. minut sit første officielle mål for Flyers (assist Martin Kristoffersen). En flot tværpasning til Mads og han scorer sikkert til 4-2. Frede mente åbenbart, at han havde fortjent at spille wing (selvom det ikke stod på holdkortet), og det betød masser af offensiv aktivitet for ham, efter 6½ minut af 3. periode scorede han så sit hattrick til stillingen 5-2 til Flyers (assist Mads Schroll). Flere Flyers spiller fra den anden kæde nævnte efter kampen, at man rent faktisk troede, at Frede spillede wing i kampen – Kædens center Casper Christensen virkede dog ikke så utilfreds med det, som han sagde efter kampen: “Det er lidt svært, at brokke sig over det når han scorer tre mål”.
Aalborg Flyers holdte det høje pres i et stykke tid endnu, og havde flere chancer på mål. Der kunne snildt have været scoret 10 mål af Flyers’ wingerne på nuværende tidspunkt i kampen.
Med 6½ minutter tilbage af kampen blev der lavet en opdækningsfejl i det ellers solide Flyers forsvar, det udnyttede AaB og gør det til 5-3. Tværtimod forventning går Flyers dog ikke ned i en tung defensiv endnu, men fortsatte sit eget spil. Det uhomogene AaB hold havde af gode årsager ikke værktøjerne til, at åbne for Flyers spilkoncept. Så det blev aldrig rigtig farlig. Kun da Thomas Krogh med ét minut tilbage af kampen tog sig en ét minutters udvisning stillede Flyers sig ned i et solidt boxplay. Er der noget Flyers kan, så er det at spille undertal, så AaB kom aldrig tæt på de to sidste mål.

Alt i alt en hård arbejdssejr for Flyers, en ukøn affære, men 3 vigtige point i kampen om at hente AaB’s 2. hold i tabellen. Det er tydeligt, at det bliver mellem de to hold, at den store duel skal findes i denne sæson! Blackhawks 3 er for stærke og snupper 1. pladsen. Imens de andre hold for ustabile til, at deltage i topstriden. Både Blackhawks 4 og Jerup har fx måtte lade sig taberdømme, og AaB 3 virker til, at spille med dem der har mulighed for at komme.

Kampens spiller blev ikke overraskende Frederik Larsen, der med sine 3 mål hopper op på 2. pladsen på topscorerlisten. Bent Ole Jensen og Morten Schroll skal også nævnes for henholdsvis en fremragende målmandsindsats og solidt defensivt arbejde.
I alt 11 spillere har indtil videre lavet mål i denne sæsons første 4 kampe, hvilket tyder på et generelt højt og stabilt niveau hos Flyers’ spillerne. Kun et par spillere mangler at komme på tavlen, men det er et spørgsmål om tid før det sker.

Holdopstilling med point og udvisninger

#1 Bent Ole Jensen
#7 Dennis Syska Olsen
#11 Casper Christensen
#17 Frederik Larsen (3+0)
#23 Thomas Krogh (1+0, 2 min)
#40 Bo Møller Jensen
#41 Martin Kristoffersen (0+2)
#44 Lars Abildtoft
#45 Dennis Sørensen
#48 Jens Abildtoft
#49 Mads Schroll (1+1)
#50 Dennis Rasmussen
#73 Jonathan Bruun
#92 Morten Schroll

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.