De vigtigste kampe for Aalborg Flyers er kampene mod AaB Floorball. Det er et lokalopgør der betyder noget – ikke så meget ift. pladsering i denne omgang, men æren og viden om at man nu er det bedste hold i Aalborg er noget som ligger os Flyers spillere dybt på sinde.

Denne sæson har ikke just været en der går over i historien som spillemæssigt eller præstationsmæssigt noget specielt. Fra starten af sæsonen med nederlaget til Arnes Corner i pokalkampen til svigende stribevis af nederlag, har det ikke været en sjov sæson at være Flyers 1. holdsspiller.

Derudover har en række skader, samt nogle spilleres prioritering af andre ting, medført en trup, som ikke har kunne stå distancen ift. kontinuitet. Det har spejlet sig i mange svingende resultater undervejs i sæsonen, og enkelte kampe hvor vi har været 8-9 markspillere. Sågar har vi en kamp måtte låne tre 2. holdsspillere for at overhoved kunne stille et hold!
Det er ikke holdbart, men konsekvensen af en trup som har manglet lederskab, held og resultater, samt at en 22 kampe lang sæson, sætter spor fysisk i flere spillere. Da det er meget mere end man er vant til i Flyers. Det er trods alt 10 år siden Flyers sidst begik sig i 1. division!
Men vi vil det her! Vi vil vise at vi er en klub for fremtiden. Hvilket vi illustrerer med det store ungdomsarbejde samt dedikation til vores hold ligemeget præstationerne på banen. Så vi bliver ved med at kæmpe, hvilket har betydet at vi har kunne slutte sæsonen af med henholdsvis den imponerede 4-1 sejr over Hjørring i sidste weekend, også kransekagen i form af 6-5 sejren i går over AaB Floorball.

Kampen i går var ikke just domineret af kønt spil, men med AaBs addition af et par forstærkninger fra ligaen, var det kun til Flyers’ fordel. Da vores direkte kontrabaserede spillestil er virkningsfuld mod hold som gerne vil være spilstyrende. Dette kan man fx jævnføre vores 3 nederlag til Svenstrup i år, alle kun tabt med ét enkelt mål!
Flyers var desuden uden skadet topscorer Martin Kristoffersen og der var også afbud fra holdkaptajn Morten Schroll, hvilket betød at Casper Christensen, der udover også at være småskadet, tog anførertjansen i dagens opgør.

12208029_10153078336761205_984477808_n

AaB var i 1. periode slet ikke forberedt på Flyers hurtigt eksekverede angrebsspil, hvor en storspillende Chris Conradsen ledte offensiven i sin bedste kamp denne sæson. Det betød at Flyers gik til pause med en solid 4-1 føring. En føring som skulle vise sig guld værd senere i kampen.

2. periode blev en roddet affære. AaB kom tilbage på 4-3, og ligesom de troede de skulle til at trække Flyers ind igen, dukkede vores 2. holds lejesvend Torben Kanstrup op og scorede til 5-3. Kun 2 minutter senere blev det til 6-3 v/ klubbens unge stortalent Frederik Lentz.
Flyers lod sig stå meget defensivt, og prøvede at undgå at tage for store risiko fremad i banen. AaB blev tydeligt mere og mere frustrerede over deres manglende skarphed. Hvilket bl.a. løb hen i, at de tog sig en dum 5 minutters udvisning i slutningen af 2. periode. AaB fik fint holdt Flyers fra fadet, men med fokus primært på at ikke lave fejl, var det logisk et Flyers powerplay, der ikke var særlig prængende. Et enkelt skud på stolpen blev det dog til. Samtidig røg der værdigfulde sekunder af uret.

3. periode blev meget envejs mod Flyers mål, men når det nærmest kun er Casper Svane som kan score på ens hold, så ved man at man har problemer – og det var det som AaB var tydeligt mærket af her så sent i kampen.
Dertil er Flyers specialister i zoneforsvaret, som kræver en ekstraordinær arbejdsindsats i modstandernes offensive rotationer. Nået som AaB slet ikke var i stand til i gårsdagens opgør.
Det blev dog tæt på til sidst, i form af reduceringen til 6-5 med 45 sekunder tilbage. Flyers’ holdt dog hovedet koldt det sidste, og kunne tage sig en velfortjent sejr i årets sidste kamp! En kamp der viser hvor meget vilje betyder for at vinde floorball kampe.
Det kan godt være vi ikke er teknisk, pasnings eller skudsmæssigt på niveau med mange andre hold i 1. division. Men vi tror på os selv og hinanden og kæmper som en enhed – det er det som gør forskellen – og det er det som gør, at Flyers er en klub for fremtiden! En klub der kun går en vej, og det er fremad i fællesskabets ånd!

Trænerteamet Martin, Casper og Jonathan vil gerne takke spillere, fans og resten af klubben for denne sæson. Det bliver vores sidste ved roret for Flyers – vi tog stokken op, da vi stod uden trænner i starten af sæsonen, og måtte gennemføre dette projekt med at få holdet i gear til 1. division. Det er nu lykkedes med de to sidste sejre. Og vi tager nu på floorball-ferie indtil næste sæson, hvor Flyers igen vil være at finde i 1. division.
Nu er arbejdet gået i gang med at finde de rigtige spillere til at styrke vores trup både ift. spillemæssige kvaliteter, men endnu vigtigere ift. personlighed og engagement i klubben. Dertil søger vi også efter den rigtige træner til at løfte Flyers 1. hold op på næste trin rent niveaumæssigt. Der er masser at bygge på!

Holdopstilling m. point og udvisninger:

C #11     Casper Skatt Christensen
G #1       Dennis Syska
#2           Jonas Broé
#3           Dennis Sørensen, 1+1
#29         Torben Kanstrup, 1+0
#41         Frederik Lentz, 1+0
#48         Chris Conradsen, 2+1
#49         Lars Abildtoft, 0+1
#71          Frederik Rømming, 0+1
#73         Jonathan Bruun, 1+0
#85         Long Dinh Cung

Kampen var som sagt årets sidste, dvs. at topscorertitlen denne sæson går til Martin Kristoffersen, der med 17 mål og 8 assists i 19 kampe har præsteret på et fremragende niveau i klubbens offensive spil. I år har 7 spillere formået at komme over 10 points grænsen, hvilket vidner på en imponerende holdindsats med mange folk bydende ind i klubbens offensive spil. Det blev på de 22 kampe i år til præcist 100 mål for Aalborg Flyers, hvilket i sig selv må være noget af en rekord for klubben!
Bisselisten blev “vundet” af Frederik Rømming, den unge kamphane tænker sig nok om en ekstra gang inden han mister hovedet næste sæson. Hans M3’er i en kamp mod Svenstrup kostede ham i alt 5 kampes karantæne, hvilket er uheldigt, men særdeles lærerigt for vores 19-årige talent, der går en stor Flyers’ fremtid i møde.

I løbet af Silly Season vil der komme opdateringer vedrørende truppen til næste sæson. Gamle såvel som nye spillere vil blive præsenteret her på hjemmesiden – så hold jer opdateret!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.