En på papiret ligegyldig floorball kamp endte alligevel som en spændende affære, da Flyers 1. herrer tog til Frederikshavn for at møde 1. divisionens tophold og garanterede vindere (for hvad 20. gang?)

Cheftræner Claus Bak lagde i sit taktiske oplæg vægt på, at spillerne skulle anse kampen som en træningskamp inden de to vigtige opgør mod Svenstrup på mandag og Hjørring søndag i næste uge.
Disse to kampe skal Flyers vinde for at rykke fra tabellens sidste plads. Som dog kun indehaves af Flyers grundet to holdtrækninger undervejs i sæsonen (Frederikshavn 2 og Jerup).

Flyers’ præsterer dog generelt godt i træningskampe, hvilket er set i begge de to opgør holdet har haft mod AaB’s ligahold i indeværende sæson. Om det er friheden til at præstere uden pres, der gør en forskel for spillernes mentalitet er ikke til at sige. Men Flyers spillede en helt igennem fantastisk kamp. Det var kun i perioder at Frederikshavn for alvor fik tur i deres flotte pasningsspil, ellers var Flyers med hele vejen, og kun enkelte personlige fejl afgjorde kampens resultat.

Det startede desværre ikke så godt for Flyers’ da en tabt bold efter 12 sekunder endte bag i nettet. En tough start, men så var vi ligesom også igang.
Det blev også til 2-0 da Frederikshavn scorede sikkert i kampens første powerplay. Meget kan man sige om det gamle Frederikshavn 3 hold med tidligere danske liga-/og landsholdsspillere på mange positioner, men spille bolden rundt, det kan de!

Flyers er dog tæt på flere udligninger. Holdet er chanceskabende og boldbesiddende, meget ulig tidligere opgør mod Frederikshavn hvor det alene var på kontra man har kunne skabe chancer.
Derfor var det fuldt fortjent da Chris Conradsen (assisteret af Thomas Krogh) får lagt bolden mellem benene på Frederikshavns keeper og gjorde stillingen til 2-1 halvvejs igennem 1. periode.

2. periode blev meget lig førsteperiode, dog var tempoet hos Frederikshavn skruet op, hvilket til tider gav Flyers et par defensive problemer. Det var dog Flyers’ Michael Lykke, der kunne gøre det til 2-2. En solo-tur i lunte tempo (eller fuld sprint, hvis man spørger Lykke selv) op igennem midten af banen mod et meget passivt frederikshavner hold, krydret med et simpelt skud midt i målet gav Flyers udligningen efter 25 minutters spil.
Michael Lykke er sammen med Martin Knudsen og Kristoffer Pedersen skiftet til Flyers’ i indeværende sæson efter mange års floorball hos AaB. Det har været en fornøjelse at få denne indsprøjtning i mandskabet. Da det betyder en stabilitet til træning, som holdet har hungret efter de sidste par sæsoner.
I kampen fik Frederikshavn dog genskabt kontrollen hen mod slutningen, og bragte sig både på 3-2 og 4-2 inden for kort tid, sidst i perioden.

Selvom det var lidt en dukkert at slutte af med at være bagude med to når spillet var så jævnt. Så var Flyers’ spillerne optimistiske inden 3. periode. Generelt har tempoet hos Flyers’ været rigtig godt i sidste periode de fleste kampe denne sæson. Hvor de spillemæssige udfald mest har fundet sted i 2. periode.
Det var også tydeligt at se idag, selvom Flyers’ var en del under pres, så fik man skabt muligheder i den anden ende.
Flyers’ startede dog 3. periode skidt med endnu et mål til Frederikshavn, så der nu var 3 mål op. Hvilket normalt virker som en overskuelig position med en hel periode tilbage, men ikke mod et så stærkt Frederikshavner-hold.
Flyers kæmpede dog bragt videre og troede på et godt resultat. Det var derfor en fortjent reducering til 5-3 som Michael Lykke (assist Martin Kristoffersen). Et flot langskud fra backpositionen, hvor masser af trafik foran målet gjorde en vigtig forskel.
Martin Kristoffersen har desuden været en vigtig brik efter sin pludselige retur, fra hvad der ellers lignede en sæson-endende skulderskade i september. Hvilket vi især så i holdets sidste kamp, der endte med et nederlag til Hjørring på 5-7, her lavede Martin 3 mål og én assist. Forhåbentligt holder han pointhøsten i gang de næste to kampe!

Dette mål faldt efter 5 minutter af 3. periode, og blev det sidste i kampen. Flyers’ fik aldrig etableret et ordentligt pres mod Frederikshavns mål, simpelthen fordi, det er for risikabelt at lægge et højt uorganiseret pres mod et så pasningssikkert mandskab. Desuden var Claus Bak og hans trup mere end tilfredse med dette flotte resultat. Frederikshavn er et mandskab som normalt er vant til 10 målssejre.
Med det i betragtning, samt viden om tabellens tydelige sprog, så var det måske på papiret Frederikshavn, der vandt kampen, men det føltes som en Flyers’ sejr!
Flyers’ tabte altså 1-10 og 4-15 i de to seneste opgør mod frederikshavnerne!

Kampens spiller blev Michael Lykke, skarpt forfuldt af en virkelig stærk Mike Grunnet i målet. Mikes retur fra elitefloorball har ikke været nem. Martin Knudsen har ikke været til at slå af målet, men Mike viste i dag, hvorfor han er en målmand af stor karakter og styrke. Det er uden tvivl 1. divisions bedste målmandsduo, der spiller i Flyers. Selv flere ligahold ville være misundelige på det niveau vores keepere kan præstere på!

På mandag kl. 20:00 i Svenstrup skolehal bliver Aalborg Flyers’ sæson defineret. En sejr i lokalbraget giver mulighed for 3. pladsen, i direkte kamp mellem Flyers’ og Hjørring på hjemmebane i Tornhøj Idrætscenter næste søndag kl. 13:00.
Et nederlag mod Svenstrup betyder at Flyers’ sæson bliver en sidsteplads. Men ligemeget hvad har det været en forandrende sæson; hvor holdets organisering, truppens vilje, samt klubbens tiltro til sig selv som et sted hvor godt floorball på et højere niveau er muligt!

Holdopstilling m. point og udvisninger

#33Chris Conradsen1+000

Nr Navn Point Udv. Min MoTM stemmer
C #23 Thomas Krogh 0+1 2 01
G #56 Martin Knudsen (R) 0 0 0
C #60 Mike Grunnet 0 0 6
#3 Dennis Tony 0 0 0
#5 Claus Bak 0 0 0
#41 Martin Kristoffersen 0+1 0 0
#46 Lars Abildtoft 0 0 0
#47 Kristoffer Pedersen 0 0 0
#49 Michael Lykke 2+0 0 7
#62 Rune Bøgedal 0 0 0
#71 Frederik Rømming 0 0 0
#73 Jonathan Bruun 0 14 0
#92 Morten Schroll 0 2 0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.