Aalborg Flyers reporter fangede den nye cheftræner for klubbens herre, og fik stillet ham nogle spørgsmål vedr. den kommende sæson.

Kim Egebjerg, du har lavet en 1-årig kontrakt, med en option for et år mere, med Aalborg Flyers, denne gang på herresiden. Hvad er det der gør at du har valgt at blive i klubben?

Ingen tvivl om, at klubben, dens medlemmer og hele setup’et omkring den, har taget mig med storm. Det var oprindelig meningen, at jeg blot skulle hjælpe Casper med Dame Liga holdet indtil han stoppede, og så ellers bare nyde tilværelsen som pensioneret floorball træner og hygge mig med lidt motionsfloorball. Men efter at have set vores Herre 2. div. spille, så har det ofte irriteret mig (på en positiv måde) at se, hvordan deres fulde potentiale ikke bliver brugt. De er meget bedre end placeringen i tabellen viste. Når det så er sagt, så må jeg også samtidig sige, at de spiller noget flot floorball til tider. Stor kredit til holdet og Nils Boisen for det.

Sæson 20-21, hvordan ser den ud i trænerens øjne, hvad forventer du?

Altså jeg kommer ikke med 5 nye ”geniale” svenske spilsystemer, som de skal kunne veksle imellem efter 30 dage. Jeg ønsker heller ikke at ændre for drastisk på noget, som i forvejen fungerer fint. Der hvor jeg kommer med noget nyt er nok mere til det taktiske, øvelserne til træning og måden de skal træne på. Der hvor spillerne, som ønsker spille på klubbens førstehold, nok kommer til at mærke de største forandring er:
• jeg stiller faktisk store krav til min spillere – uanset talentets størrelse. Alle skal kunne bidrage med noget på et hold. Det vil de få at mærke til træning og kamp.
• Special teams. Det kan lyde som en kliché men det er noget jeg vægter højt. Vi skal mestre powerplay, boks-play, 4 mod 3 osv.
• Jeg vil gerne have en mere flydende hold forstået på den måde, at backerne skal kunne spille forwards og omvendt. Det gør det meget sværere for modstanderne at lægge taktik mod os og læse os.
Ja, og så synes jeg klubben og holdet så småt skal begynde og tænke på et generationsskifte. Der er flere af de unge i klubben, der begynder at banke alvorligt på døren ind til førsteholdet. Nogen af dem er allerede inde omkring truppen, så det er skønt.

Hvad kan truppen forvente af den nye træner?

De kan vel forvente en træner, der går ind til det med stor entusiasme, engagement og motivation. Men, som jeg nævnte før, så er der ingen idé i at komme og vende det hele på hovedet. Samtidig, så tror jeg også, at herreholdet har godt af, at få en ny ”type” træner, der ikke lige – som sådan – er opfostret med Flyers blod i årene. Jeg er jo ”fisker”, som Casper Christensen så pænt minder mig om op til flere gange. De kan også forvente en træner, der prioriterer klubbens 2.hold rimelig højt. Skal vi flytte os som hold og som klub, er det alfa og omega, at vi har et velfungerende 2.hold at kunne trække på. Skal jeg ellers tilføje noget konkret, så er jeg nok en blanding af ”den gamle skole” med kæft, trit og retning men også en der lægger stor vægt på den rigtige relation til mine spillere, dog uden at blive pædagogisk. Dette tror jeg i øvrigt damerne kan skrive under på, at jeg ikke altid er.
Hvad med tilgang af spillere, hvordan vil de være stillet, hvis de vil spille og træne i Flyers?
Jeg synes selv jeg har kontakt med nogle spændende nye tilføjelser. En har allerede takket ja. Der er bestemt også nogle interessante emner internt i klubben. Da vi tilbage i marts snakkede om, at jeg skulle overtage herreholdet, gik jeg allerede i gang med at udse mig realistiske emner, der ville kunne bidrage positivt og spilmæssigt til holdet og hele herre afdelingen. Så jeg ville blive overrasket over, hvis der ikke dukkede nogle nye ansigter op til standerhejsningen i september. Alle skal være velkommen. Nye som gamle. Vi må ikke glemme de ”gamle” spillere, der har taget en tørn for klubben, men der skal også være forståelse for, at nye ansigter er tiltrængt.

Nu skal du vel ikke stå alene, er der noget til rygte børsen vedr. dette, ønsker du en assistent, eller mere en som du kan dele træner gerningen med.

Der arbejdes intenst på en kompetent person, da jeg ønsker en ligeværdig makker ikke en kegleflytter. Desværre har den jagt vist sig at være lidt mere vanskelig end forventet. Men der er allerede et par interessante emner i dialogboksen igen.

Bestyrelsen arbejder på en holdleder, hvilken type tænker du ville passe dig, og hvilken kvalifikationer skal man have.

Først og fremmest skal det være en holdleder, der sætter en ære i at være praktiske gris. Vi snakker bødekasse, tøj, logistik m.m. Men måske lige så vigtigt, en der sammen anføreren kan være en slags talerør for spillerne til trænerteamet. Vi kan og skal ikke høre alt, så vil det være godt med en holdleder, der kan hive mig til siden og sige…. ”Houston, we have a problem….”. Det skal være en, der har lyst til at påtage sig rollen som hygge-onkel for holdet – især på udebaneture.

Tak for din tid, og held og lykke med den kommende sæson.

 

1 kommentar til “Ny Herre træner i Aalborg Flyers”

  1. Pingback: Ny Flyers træner: - Der er dialog med flere nye spillere - floorballportalen.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.