En kvindetræners bekendelser
af Søren Jensen, træner Aalborg Flyers

Drømmekvinderne
Enhver træners drøm må være at overtage et hold af spillere, der har ambitioner, vilje og gejst. Derudover skader det ikke, at spillerne også er lydhøre og har humor samt temperament. Yderligere bonus forekommer, når spillerne udviser vilje og sammenhold både på og udenfor banen. Sådanne drømmekvinder findes i Aalborg Flyers FC.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Klubbens kvinder, er en yderst social og festlig flok!
Klubbens kvinder, er en yderst social og festlig flok!

Den daglige træning
Med en fast idé om at spillerne skulle blive pasningsstærke – og på den måde spille sig ud af problemer og tilspille sig chancer – lå det træneren tungt på sinde at køre mange afleveringsøvelser i første halvdel af sæsonen. Da basis var på plads kunne opspillet og det taktiske udbygges førend fokus kunne rettes mod afslutningerne. Yderligere er der blevet arbejdet med en differentieret træning – noget der tænkes forbedret i næste sæson.

Effektiv rekruttering
Med ambitioner om at spille i division fra sæsonen 2015-16 stod det klart, at der måtte tiltrækkes flere spillere. En effektiv kampagne på bl.a. de sociale medier resulterede en overgang i, at der dukkede adskillige nye spillere op ved hver eneste træning en måned i streg. Flere af disse spillere er blevet hængende og har dermed hjulpet til at styrke såvel truppens bredde som kvaliteten i den daglige træning, hvor flere øvelser nu er blevet muliggjort.
Imidlertid har klubbens store tiltrækningskraft også skabt et øget behov for differentieret træning, hvilket bl.a. har resulteret i tilknytning af et par herrespillere, der har haft skudtræning som hovedfokus.

Testkampe mod Strandby
Ved to lejligheder fik holdet prøvet kræfter mod Strandbys damehold. Begge gange endte det med overbevisende sejre på hhv. 5-0 og 7-3. Strandbys hårde spil kunne i længden ikke matche de hurtige og seje piger fra Aalborg Flyers, der langsomt sled modstanderne ned inden målene blev leveret. Til trænerens store glæde var det en fryd at se, hvordan koncepterne fra træningen blev omsat til praksis.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

11150433_10152750242433062_2986500901495865294_n
Aalborg Flyers damehold

Kvindestævnet i januar 2015
På hjemmebane skulle holdet teste evnerne i en række korte kampe mod lignende hold fra resten af Jylland. Stævnet var præget af stor jævnbyrdighed og holdet sluttede på en femteplads. Femtepladsen blev sikret efter en dramatisk affære mod Hørby efterskole, der først blev afgjort i overtiden. Overtiden var blevet fremtvunget kort før tid, da stort set alle offensive kræfter blev mobiliseret.

Bortdømt i Hørby
Sæsonens sidste træningskamp var mod Hørby efterskole på udebane. Stik mod spil og chancer lykkedes det Hørby at hold pigerne fra Aalborg Flyers FC på 1-1 efter 3×20 minutters spil. Et drømmemål af Aalborg Flyers FC var blevet annulleret, da banens dommer ikke kunne afgøre hvorvidt bolden var inde eller ej – her var tale om en klar fejlafgørelse. Kampen skulle afgøres ved straffeslag, hvilket ingen af holdene havde stor succes med – dette kunne skyldes to effektive keepere. Imidlertid havde Hørby i sidste ende heldet og kampens endelige resultat blev 3-2. Resultatet til trods var der dog mange gode facetter i Flyers-pigernes spil, som giver god tro frem mod næste sæson.

Kampen om Aalborg
Sæsonen var slut for herrerne, men den fortsatte hos kvinderne. Og kulminerede med en fantastisk sejr på 5-2 over AaB 2. En sejr som cementerer potentialet for Aalborg Flyers’ fremtid. Kampen blev en flot spillet affære med mange seværdige sekvenser, der viste den tydelige udvikling i vores spil sæsonen igennem. Især på konditionen og sammenspillet synes vi Flyers de andre hold overlegne.

Den umiddelbare fremtid
Med en solid kerne og flere spillere i truppen skal der fra næste sæson prøves kræfter i divisionen. I denne forbindelse arbejdes der på ekstra træningstid og tilknytning af en fast assistenttræner, således at kvaliteten af udbyttet udvides – de økonomiske ressourcer er til stede og det er ambitionerne også.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.