Efter en måneds kamppause tog 1. holdet i dag fat på den første, af i alt fire kampe i streg i november måned.
Modstanderen var sidste års vinder af 1. division Svenstrup Dolphins, som inden dagens kamp var indehaver af 2. pladsen i divisionen, kun overgået af de gamle mænd fra Frederikshavn

Svenstrup kunne stille op i Flyers med panden højt løftet, de havde i mandags i pokalkvartfinalen formået at holde ligaholdet fra AaB nede på en 6-4 sejr. En kamp som nemt kunne have gået Svenstrups vej. Derudover var der i forvejen ingen tvivl om Svenstrups position som favorit eftersom de i pre-sæsonen slog Flyers med hele 15-3.

På trods af 7 afbud fra (ikke medregnet langtidsskadede spillere), kunne Flyers stille med to stærke kæder og to målmænd. Man var dog i torsdags blevet nødsadiget til at låne Anders-Peter Østergaard fra 2. holdet, da man manglede en stærk løbeivrig wing i den ene kæde. ”AP” har en fortid i Dronninglund, der efter sin lukning forrige sæson har medført en stor medlemstilgang til Flyers – Lidt forunderligt når man tænker på de kampe de to klubber har haft igennem tiden, men som man siger – had og kærlighed er to sider af samme sag!
Derudover var Mike Grunnet for første gang 1. valget som målmand i denne sæson, efter Dennis Syska har varetaget positionen i de første to kampe.

Pga. de to holds tidligere møde og den nuværende form, ville det ikke være underligt hvis Svenstrup kom ind til kampen forventende en storsejr. Det blev dog langt fra det resultat. Ak og ve, Svenstrup vandt, men de måtte kæmpe for det.

1. periode var en spændende affære. Svenstrup kom dog klart bedst fra start da de efter 4 minutter bragte sig på 1-0. Flyers ville dog ikke blot lægge sig ned og lade Svenstrup løbe med sejren. Så efter målet var der langt mellem chancerne til begge hold. Svenstrup var spilstyrende, bevares, men det var ikke mange konstruktive chancer de fik skabt, og de som kom ind til Mike stoppede også der.
Flyers kom skam tilbage i kampen, i form af sæsonens 3. kasse af topscorer og kaptajn Morten Schroll, tiden 12:50, i denne omgang var det på flot forarbejde af Michael ”Bager” Larsson, som er kommet til klubben i starten af denne sæson. Bager har sin floorball-opdragelse fra Frederikshavn Outlaws og har senere spillet i både Kvissel og AaB. På trods af sin fortid i AaB har han dog allerede nu etableret sig som fast mand i Flyers 1. kæde.
Desværre blev det ikke til meget mere positivt i 1. periode. Da Svenstrup kort før pausen tager føringen med målet til 2-1. Et drilsk skud lavt tæt på stolpen – Et mål som ikke må gå ind, men som bare nogle gange gør det!

Op på hesten igen, og igang med 2. perioden. Notorisk kendt for at være perioden Flyers smider alt og lader modstanderen nuppe sejren. Flyers smed også en del i 2. periode, men det skal siges, at det er set værre! Det endte heldigvis kun med ét mål til Svenstrup, i en periode hvor Flyers også havde muligheder – dog ikke det powerplay man fik, her var det Svenstrup som var tættest på.

Tropperne var samlet og klar til 3. periode, her skulle der indhentes en 2 målsføring mod et spilstyrende hold, ikke just en nem opgave, men man valgte en optimistisk tilgang til opgaven, og fokuserede på hvor der var et lavere niveau i Svenstrups ellers stærke hold, og dermed muligheder for at skabe chancer.
3. periode var en hård og tæt affære, hvor Svenstrup nok godt kunne mærke, at det ikke var nu de skulle satse det store offensivt, fordi Flyers havde masser af power i benene. Der var kamp og tæt infight, men aldrig noget som gik over grænsen. Her skal der lydes en ros til kampens dommere, for at holde en fair og god linie med plads til fysisk spil, noget som begge hold gerne vil.
Reduceringen til 2-3 kom. Med 3½ minut tilbage af kampen lykkedes det Martin Kristoffersen at finde Dennis Sørensen inden foran mål – måske lidt heldigt. Interessant at Martin var inde i den kæde, hmm.. hvad mon han lavede der? Et spørgsmål dommerne heldigvis ikke spurgte Flyers om!
Derefter, trak Flyers målmanden og et hårdt pres mod Svenstrup mål blev scenen for de sidste nervepirrende minutter. Der var muligheder, men det var først efter at en Svenstrup spiller lavede en dum udvisning med 23 sekunder tilbage af kampen, at det for alvor blev farligt. Først burde Martin Kristoffersen have udlignet, og derefter en endnu større chance til unge Jonas Holm der tæt under mål, med 3 sekunder tilbage på uret, kunne have valgt at lægge bolden i nettet eller spille den videre til en helt åben spiller. Ikke just en situation den 19-årige back har stået i mange gange i hans karriere, så forståeligt nok faldt situationen lidt fra hinanden og kampen blev fløjtet af. Sejr til Svenstrup, velfortjent, men hårdt tilkæmpet.

Næste uge byder på sæsonens sværeste udekamp, når man på søndag kl. 13:00 skal en tur til Frederikshavn og møde divisionens andet tophold fra Blackhawks. De gamle mænd fra frederikshavn har spillet 3 kampe og scoret et gennemsnit på 12 (12, 11 og 13) mål. Flyers er dog et stærkt defensivt hold, med masser af disciplin, hvilket også betyder at målscoren sjældent bliver så høj. Forhåbentligt ser vi en overraskelse fra Flyers! I hvert fald bliver der ikke givet ved dørene, så Blackhawks kommer til at arbejde for det, hvis de vil have en sejr! De er nok næppe vant til at de også skal løbe lidt for at vinde, endnu en fordel for Flyers!

Holdopstilling m. point og udvisninger:

C #92     Morten Schroll, 1+0
G #1       Dennis Syska
G #60    Mike Grunnet
#3           Dennis Sørensen 1+0
#17         Frederik Larsen
#19         Martin Kristoffersen 0+1
#44         Jonas Holm
#46        Lars Abildtoft
#48        Michael Larsson 0+1
#49        Anders Høyer
#73        Jonathan Bruun
#77        Anders-Peter Østergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.